Sighisoara




Festivalul Interetnic Proetnica 2015

26 Iunie 2015

ProEtnica - Festivalul Intercultural de la Sighisoara va avea loc in perioada 20 - 23 August 2015

 
Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara in parteneriat cu Municipiul Sighișoara lansează proiectul ”ProEtnica – Festival Intercultural Sighișoara” editia a XIII-A, care va avea loc în perioada 20-23 august in Cetatea Medievală Sighișoara.
Proiectul este finanțat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, in cadrul Programului PA17/RO13 ”Promovarea diversitații in cultura și arta in cadrul patrimoiului cultural european”. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 272.790 lei.
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la păstrarea și crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democratică.
Obiectivele specifice ale proiectului:
ProEtnica
- oferă minorităților naționale o Agora pentru exprimarea, păstrarea și dezvoltarea identităților 
etnoculturale din România. 
- promovează dialogul intercultural și interacțiunea artistică prin organizarea unui festival intercultural de 4 zile cu 800 de participanți și 15.000 de vizitatori.
Grupurile țintă ale proiectului sunt minoritățile naționale, organizații și organisme intermediare, cum sunt organizații care facilitează dialogului intercultural și organele mass-mediei, cât și întreaga societate.
Principalele activitați constau in:
- Campania de promovare pentru ProEtnica – Festival Intercultural Sighișoara
- Desfașurarea festivalului
- Campania de promovare a minorităților naționale
Proiectul se desfașoara pe o perioada de 11 luni, in Sighișoara.
Prsoana de contact: Volker Reiter, director executiv.
Date de contact: vreiter@ibz.ro, telefon: 0265.77.84.89, fax: 0265.50.60.86
 
De 13 ani încoace, la fiecare sfarsit de vara, Cetatea Sighisoarei devine lacasul ce adaposteste o inestimabila comoara: bogatia culturala a comunitatilor etnice din Romania. Un tezaur ce nu e ferecat cu lacate si lanturi si nu e ascuns privirii oamenilor. O avutie la care are acces toata lumea dupa pofta inimii. O nestemata care an de an îsi sporeste stralucirea datorita Festivalului Intercultural ProEtnica. Prin intermediul acestei manifestari, cu impact si amploare tot mai sporita de la an la an, aveti ocazia sa descoperiti Comoara din inima Cetatii Sighisoarei si sa va bucurati de ea.
 
De la bun început însasi organizarea unui festival interetnic a fost o provocare.  Astfel ProEtnica îsi va îmbogati programul artistic iar mesajul festivalului va fi întregit prin acest demers.
 
ProEtnica, cea mai mare sarbatoare a dialogului multicultural din Romania, va va purta timp de 4 zile printr-un „univers divers” al vietii sociale, culturale si spirituale a comunitatilor etnice din Romania, etalat prin spectacole de muzica, dans, poezie si teatru, activitati interactive cu publicul, expozitii de arta contemporana, lansari de carti si publicatii, vizionari de filme, bal interetnic, standuri de mestesugari, expozitii culinare, dezbateri si mese rotunde, publicatii, spectacole intercomunitare.



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences