Sighisoara




Festivalul „Sighișoara Blues Festival” 2015

7 mar 2015

  Festivalul Sighișoara Blues Festival, deschide seria manifestărilor de amploare din calendarul cultural sighișorean, fiind apreciat atât de critica de specialitate cât și de publicul spectator.              Asociația Sighișoara Blues Hospital Sighișoara a inițiat în anul 2005 ani organizarea unui festival  să cuprindă trei zile de concerte de blues la care să participe trupe  din țară și străinătate. Manifestarea s-a bucurat de un real succes atât în mediile muzicale cât și la public, cu atât mai mult cu cât este singura de acest gen din România.
  Eveniment cultural cu participare internațională încă de la început, festivalul își propune promovarea Blues-ului, gen muzical care, deși e slab reprezentat pe scena națională se adresează unui public devenit  tot mai numeros în ultima vreme, într-o oarecare măsură și datorită acestui festival.
   În timp, manifestarea a căpătat amploare ajungând ca în foarte scurt timp, să se bucure de participarea unor trupe cotate a fi printre cele mai bune din lume la ora actuală. Dată fiind seriozitatea și profesionalismul organizării precum și ecourile pozitive ale edițiilor anterioare, dar și promovarea Sighișoarei prin acest proiect valoros, Consiliul Local a aprobat continuarea parteneriatului cu Asociația Sighișoara Blues Hospital Sighișoara în organizarea evenimentului.
   Ca și la precedentele ediții, Sighișoara Blues Festival se va desfășura pe parcursul a două zile – 27, 28 martie – când sunt programate două concerte pe seară, a câte 80 de minute având ca prezentator pe Berti Barbera. Prețul unui bilet este de 100 lei/persoană/seară. Biletele pot fi comandate la recepția Hotelului Sighișoara sau la casa de bilete a Casei de Cultură a municipiului Sighișoara în seara spectacolelor.
Conform Hotărîrii Consiliului Local nr. 22/26.02.2015, Municipiul Sighișoara, în calitate de co-organizator, va contribui la cheltuielile de organizare și va pune la dispoziție Sala de spectacole "Mihai Eminescu" a cărei acustică s-a bucurat, de-a lungul anilor, de aprecierea capetelor de afiș ale festivalului.
   Evenimentul strânge laolaltă, dupa cum se poate constata și ascultând discurile cu selecții din concertele edițiilor anterioare, tot ce este mai valoros pe scena blues-ului. Bucurându-se de o mediatizare la nivel național, Sighisoara Blues Festival a ajuns astăzi centrul de interes al iubitorilor genului și „main event-ul” lunii martie.  (aici
   Și în acest an, programul festivalului cuprinde concerte susținute de cei mai valoroși artiști în domeniu, după cum se poate vedea din programul concertelor. 

Vineri, 27 martie 2015:
   - Bruce Katz (SUA)
   - Candye Kane (SUA)

Sâmbătă, 28 martie 2015:
   - The Jimmys (SUA)
   - Joe Louis Walker (SUA)

   Concertele vor începe la ora 19,30.

preluat de pe www.sighisoara.org.ro

 

 

 



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences