Sighisoara




Ștrand de vis la 67 km de Tg. Mureș

14 apr 2014

     Demarate la începutul anului 2013, lucrările de modernizare și extindere a ștrandului din Praid, localitate aflată la 9 kilometri de stațiunea Sovata și 67 de kilometri de municipiul Târgu-Mureș, se află pe linie dreaptă. Potrivit șefului Serviciului Turism din cadrul sucursalei Salinei Praid a Societății Naționale a Sării București, Ilie Colorian, ștrandul va avea aproximativ 5.600 de metri pătrați și va fi cel mai mare ștrand cu apă sărată din Transilvania. Investiția va fi dată în folosință la sfârșitul lunii mai, se cifrează la 1,5 milioane euro și va însemna un hotel nou de 4 stele cu Centru Spa, două bazine cu apă sărată, ambele cu zonă de plajă, camping amenajat cu restaurant, căsuțe, precum și zone pentru corturi și rulote.

Reporter: Când au demarat lucrările la noul ștrand și care este termenul de finalizare a acestora?
Ilie Colorian: Lucrările de modernizare și reconstrucție a acestui ștrand au început în primăvara anului 2013. Estimăm finalizarea lui, conform contractului, la sfârșitul lunii mai 2014. Avem toate asigurările constructorului (Izorep SA Târgu-Mureș – n.r.) în acest sens, deci în această vară, la începutul sezonului, vom avea apă în bazine.
Rep.: Cum se va situa complexul pe harta de profil din România?
I.C.: Din datele pe care le avem, complexul de la Praid va fi unic pentru zona Transilvaniei și probabil și pentru România. Investiția este una cu o arhitectură deosebită, beneficiază de două bazine, unul de 1.091 de metri pătrați, iar pentru copii vom avea două zone, una cu un bazin de 253 de metri pătrați și alta pentru cei mai mici, de 125 de metri pătrați. Avem o arhitectură deosebită a construcției propriu-zise, exceptând partea de bazine, unde clienții vor beneficia de două baruri, unul care va fi inclus chiar în bazinul cel mare, și un restaurant cu autoservire. Ștrandul va avea 1.049 de metri pătrați luciu de apă și va beneficia de un sistem modern de filtrare a apei care va fi asigurat prin șase filtre, iar apa va proveni integral de la un izvor salin, subteran, termal.
Rep.: Va exista și o zonă de plajă?
I.C.. Da, va fi și o asemenea zonă care va fi dotată cu peste 200 de locuri pe șezlong și umbrele de soare. Bazinul va fi iluminat pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că cei care vor dori să se bucure și seara de o baie caldă vor putea veni la ștrandul nostru. Zona de plajă va avea suprafața de 2.477 de metri pătrați.
Rep.: Care este valoarea investiției și în cât timp o veți amortiza?
I.C.: Valoarea investiției este de 1,5 milioane euro, fonduri proprii, ale Societății Naționale a Sării București. După estimările noastre, investiția va fi amortizată în mai puțin de zece ani.

autor: Alex Toth
preluat de pe www.zi-de-zi.ro



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences