Sighisoara




Festivalul Sighisoara Medievala 2007

12 Iunie 2007

Primăria Municipiului Sighișoara organizeată în perioada 27-29 iulie 2007 a XV-a ediție a Festivalul Sighișoara Medievală a ajuns, acum în 2007, la ediția aniversară cu numărul 15. De 15 ani la Sighișoara, în ultimul sfărșit de săptămână din luna iulie, realitatea și fantezia, modernul și medievalul se împletesc în armonie purtând vizitatorii intr-o lume, pe care mulți o credeau apusă.
Acest eveniment a devenit un punct de reper stabil în viața cultural-artistică a Sighișoarei. Acest eveniment anual vine să exprime atât vocația Sighișoarei de oraș cu bogate tradiții culturale, cât și capacitatea municipiului de a participa la amplificarea vieții artistice din Transilvania și nu numai.
Această manifestare a contibuit de-a lungul vremii la formarea și dezvoltarea unui segment valoros de vizitatori ai localității, atât din țară, cât și din străinătate, ceea ce a generat beneficii nu doar operatorilor de turism, ci a format o imagine aparte a Sighișoarei de oraș medieval cultural.
Organizatorii manifestării si-au propus ca acest proiect să se amplifice și să se îmbogătească de la an la an, în ideea de a accentua culturalitatea și medievalitatea evenimentului și implicit conștientizarea populației locale și a vizitatorilor asupra importanței patrimoniului național.

Acest obiectiv poate fi atins prin acest permanent transfer valoric dinspre programe culturale dedicate tinerilor spre punerea în valoare și conservarea patrimoniului cultural unic a Cetății Medievale Sighișoara. Ținând cont de noul statut al României de membru al Uniunii Europene considerăm că este timpul să demonstrăm plurivalența și bidirecționalitatea schimburilor culturale între România și celelalte tări ale Europei. În acest sens, ediția din 2007 a manifestării va aduce în atenție atât nume binecunoscute participanților la festival, cât și o serie de noutați. Fiind o ediție aniversară, într-un nou context european, Festivalul Sighișoara Medievală 2007 va întruni mai mulți artisti de talie internațională, care vor diversifica programul evenimentului prin creații artistice europene. Fiecare secțiune a Festivalului: teatru, expoziții, muzică veche, folk, poezie va prinde viață prin intermediul acestor artiști europeni.
Regulamentul de organizare și defășurare a Festivalului Sighișoara Medievală va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința ordinară din data de 24 mai a.c., urmănd ca în cadrul unei conferințe de presă acesta sa fie făcut public, de asemenea vor fi oferite și detalii despre program.

Articole inrudite:
Programul Festivalul Sighisoara Medievala
Regulament de organizare si desfasurare a Festivalului Sighisoara Medievala 2007.
Dispecerat de cazare pentru Festivalul Medieval





Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences